Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

25.05.2023

В якому банку краще відкрити депозит

В якому банку краще відкрити депозит

Депозит у банку – це найбільш звичний, зрозумілий та простий спосіб отримання додаткового доходу. Якщо ми хочемо отримати максимум з власних заощаджень, ми шукаємо найвигідніші пропозиції та обираємо, в першу чергу, саме депозит. Банк, його репутація та стійкість, зазвичай, цікавлять нас набагато менше. Однак, шукаючи відповідь на запитання – в який банк краще покласти депозит 2023-го воєнного року, ми вже звертаємо увагу не тільки на депозитні ставки, але й більш прискіпливо оцінюємо сам банк, адже в умовах повномасштабної війни хочеться бути певним, що хоча б твої гроші знаходяться в безпеці.

За якими критеріями обирати, в якому банку відкрити депозит

На сьогодні для кожного вкладника є два основні найважливіші чинники при виборі банку для депозиту – це дохідність вкладу та надійність банку. На жаль, зазвичай, ці два критерії є взаємозаперечними, й треба визначитися, що є важливішим саме для вас.

Знайти депозит із найвищими ставками досить легко, а як визначити надійні банки? Якщо обирати, в який банк покласти депозит, з точки зору надійності, то найпростіше рішення - відкрити депозит в іноземному банку. Однак такі банки, зазвичай, пропонують досить низьку дохідність вкладів, тому ми шукаємо привабливіші варіанти, один з яких – це розмістити вклад в невеликий банк із іноземним капіталом, в якому надійність така сама, а ставки суттєво вищі. У цій статті розглянемо критерії, за якими можна визначити, в який банк найкраще покласти гроші на депозит.

 

Про надійний Агропросперіс Банк

 

Який банк вибрати для депозиту. Визначаємо надійні банки

Щоб визначити, в якому банку найкраще відкрити депозит, проаналізуйте банк, депозит в якому вас найбільш зацікавив, за наступними показниками:

Фактичні власники банку

Визначаючи, в який банк найкраще покласти гроші на депозит, перше, що потрібно дізнатися, – хто є кінцевими бенефіціарами, тобто власниками обраного банку. Банки зобов’язані розкривати дану інформацію на власному вебсайті, а також ці дані обов’язково розміщуються на вебсайті Національного банку. Визначивши цих осіб, знайдіть інформацію про їхню діяльність та репутацію і зробіть для себе висновки, чи готові ви довірити їм свої заощадження.

Кредитний рейтинг банку

Даний рейтинг банкам присвоюють спеціалізовані рейтингові агентства і він є свідченням рівня кредитоспроможності та надійності банку. Рейтингові агентства при цьому аналізують фінансову звітність, нормативи та показники діяльності банку, на базі чого роблять висновки про рівень його платоспроможності та стійкості. Якщо ви обираєте, в який банк покласти депозит, то рівень кредитного рейтингу та рейтингові звіти агентств – це одні з найбільш правдивих оцінок стабільності банку спеціалістами. Банки зазвичай розміщують інформацію про кредитний рейтинг на своєму вебсайті, а також обов’язково рейтингове агентство публікує дані про присвоєння, оновлення та зміну кредитного рейтингу.

Дотримання законодавства

Національний банк публікує на своєму вебсайті інформацію про накладені на банки штрафи за недотримання вимог законодавства. Це можуть бути порушення платіжної дисципліни, порушення у сфері протидії відмиванню доходів, неетична поведінка при роботі з боржниками тощо. Погодьтеся, депозит у банку, який порушує законодавство, - не найкращий вибір.

Виконання нормативів

Існує ряд обов’язкових економічних нормативів, встановлених Національним банком, які регламентують діяльність банківських установ. Вони показують достатність капіталу, ліквідності та якість активів. Однак, по-перше, ці нормативи були встановлені з врахуванням умов мирного часу і на період воєнного стану регулятор скасував заходи впливу за їх порушення. А по-друге, виконання нормативів не гарантує стійкість та стабільність банку і, навпаки, їхнє невиконання не обов’язково свідчить про проблеми. Тому, якщо ви обираєте, в якому банку краще відкрити депозит, і банк, який вам підходить, порушував якийсь із нормативів, це не означає, що його не потрібно розглядати.

Інформація про банк в Інтернеті

Відвідайте офіційний вебсайт банку, перегляньте його сторінки в соціальних мережах та на основних сайтах про банки, почитайте публікації про банк у ЗМІ. Прочитайте, що банк пише про себе та свою діяльність та перевірте наявність свіжих публікацій. Якщо ви бачите регулярні новини, в яких банк інформує про свої досягнення, про запуск нових продуктів, акцій та інші активності на ринку, значить банк працює і розвивається.

Відгуки клієнтів

Обираючи, в який банк краще покласти гроші на депозит, варто дізнатися, що кажуть про банк його клієнти. Особливо, якщо ви досі мало знали про банк, депозит в якому хочете розмістити. Для цього перегляньте відгуки про фінустанову на Google картах, у соціальних мережах та на найбільш популярних сайтах про банки. Звичайно усі ми більш схильні писати саме негативні відгуки, а якісне обслуговування приймати як даність, тому реальна оцінка банку та рівня його сервісів буде трохи вищою.

Депозит у банку Агропросперіс – це надійно та вигідно

В Агропросперіс Банку вкладники отримують високу дохідність вкладів, поєднану з їх високою надійністю. Агропросперіс Банк – це банк зі 100% іноземним капіталом США та Європи, інвестор якого NCH Capital вже 30 років управляє довгостроковими інвестиціями у розмірі понад 3 млрд дол. США у 10 країнах по всьому світу.

Банк регулярно підтверджує кредитний рейтинг на інвестиційному рівні uaAA, що характеризує дуже високу кредитоспроможність, та постійно дотримується усіх нормативів регулятора і вимог законодавства.

За результатами 2022-го воєнного року активи банку збільшилися на 21% до 2,68 млрд грн, а обсяг вкладів фізичних осіб в банку виріс на 81% до 720 млн грн.

Тож, якщо ви обираєте, в якому банку краще відкрити депозит, Агропросперіс Банк – це розумне рішення.

 

Обрати депозит

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.