Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

19.07.2019

Запровадження міжнародного номеру банківського рахунку IBAN

З метою подальшого розвитку системи електронних платежів та у відповідності до вимог Постанови Правління Національного банку України № 162 від 28.12.2018 (зі змінами) з 05.08.2019 року до рахунків клієнтів буде запроваджено міжнародний номер банківського рахунку IBAN (I-nternational B-ank A-ccount N-umber), який складається з 29 літерно-цифрових символів.

При цьому, зміна діючого номера рахунку на рахунок за стандартом IBAN не призведе до зміни положень договору (договору банківського рахунку/розрахунково-касового обслуговування/банківського вкладу тощо).

У зв’язку з цим, повідомляємо Вас про наступне:            

КЛІЄНТИ

1) з 05 серпня 2019 року до 31 жовтня 2019 року

- у документах на переказ коштів Клієнти можуть заповнювати реквізити “Код банку” та “Рахунок” у будь-яких варіаціях. Так, в документах на переказ коштів в реквізитах платника/отримувача, можуть заповнювати як пару реквізитів (номер рахунку платника/отримувача та код банку платника/отримувача), так і номер рахунку платника/отримувача за стандартом IBAN.

У разі заповнення номера рахунку платника/отримувача за стандартом IBAN, у реквізиті “Код банку платника/отримувача” необхідно зазначати нуль.

2) з 01 листопада 2019 року у реквізиті розрахункового документа “Рахунок” необхідно зазначати номер рахунку платника/отримувача виключно за стандартом IBAN.

БАНКИ УКРАЇНИ:

1) з 05 серпня 2019 до 31 жовтня 2019 року:

- прийматимуть до виконання документи на переказ коштів/ зараховуватимуть кошти на рахунок отримувача за реквізитами, варіації заповнення яких обрав Клієнт-платник;

- самостійно повідомлятимуть Державну фіскальну службу про зміну рахунків юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

2) з 05 серпня 2019 року:

- відкриватимуть рахунки (поточні, вкладні (депозитні), рахунки умовного зберігання (ескроу)) відповідно до вимог стандарту IBAN;

- забезпечуватимуть формування виписки за рахунком клієнта від дати відкриття рахунку та суми вхідного залишку за діючим рахунком до зміни рахунку за стандартом IBAN (“історія рахунку”), з подальшим підтвердженням операцій на будь-яку дату після зміни діючого рахунку клієнта відповідно до стандарту IBAN;

-     виконуватимуть документи на арешт коштів/примусове списання/стягнення коштів незалежно від номера рахунку, зазначеного в цих документах (діючий рахунок до зміни за стандартом IBAN/за стандартом IBAN);

3) з 01 листопада 2019 року:

 - забезпечуватимуть перекази коштів виключно за стандартом IBAN.

Клієнти про зміну рахунків на формат IBAN можуть дізнатись:

·        безпосередньо у відділенні Банку;

·        через системи дистанційного обслуговування рахунків (юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців)

 

Більше про IBAN тут

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.