Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

15.03.2024

Що таке NFC в телефоні?

Що таке NFC в телефоніNFC – це бездротова технологія обміну даними між пристроями на невеликій відстані, яка дозволяє розраховуватись телефоном, смарт-годинником, планшетом в точках продажу, обладнаних платіжними терміналами. NFC-оплата дає можливість легко та безпечно платити смартфоном, який завжди в руках, без потреби діставати та навіть брати з собою фізичну картку або гаманець.

 

Як підключити картку до NFC

  • Переконайтеся, що ваш смартфон має модуль NFC. На iOS він присутній у всіх моделях, починаючи з покоління 6S, на Android перевірте наявність цієї опції в налаштуваннях.
  • Встановіть блокування екрану вашого гаджета, яке при використанні онлайн-гаманців є обов’язковим з міркувань безпеки.
  • Для операційної системи Android завантажте застосунок Google Гаманець в Google Play. На усіх пристроях з операційною системою iOS онлайн-гаманець Apple Wallet є стандартним налаштуванням, тому нічого завантажувати не потрібно.
  • Додайте свої банківські картки в застосунок та оберіть картку за замовчуванням. Картка за замовчуванням – це кредитна чи дебетова картка, яка буде автоматично використовуватися для безконтактних платежів.

 

Як платити телефоном

Як користуватися NFC, може мінімально відрізнятися в залежності від моделі вашого смартфона, однак в більшості випадків безконтактна оплата телефоном є простою та швидкою. Для цього:

  • Увімкніть функцію NFC в телефоні.
  • Розблокуйте екран.
  • Піднесіть задню частину свого смартфона, в якій розташований модуль, до платіжного термінала.
  • Зачекайте звукового сигналу про успішну оплату.

Процес оплати

Oплата NFC – це безпечно

Технологія передбачає шифрування платіжних та персональних даних та використання під час транзакцій тимчасових токенів, не пов’язаних з реальними банківськими рахунками, що дозволяє запобігти недозволеному збору даних про банківські картки та несанкціонованим повторним транзакціям.

Олександра Тополь Начальник управління маркетингу

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.