Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

22.06.2023

Роз’яснення щодо валютно-обмінних операцій

Останнім часом у українців виникли проблеми з обміном доларів та євро, коли деякі пункти обміну відмовляються приймати долари старих років випуску або купюри із незначними пошкодженнями. З метою врегулювання даних непорозумінь 20 червня 2023 року Національний банк затвердив зміни до нормативної бази, яка регламентує валютно-обмінні операції, зокрема, скасував перелік ознак незначного зношення банкнот.

Банки та небанківські установи здійснюють валютно-обмінні операції з банкнотами іноземної валюти, які за дизайном і елементами захисту повністю відповідають зразкам та описам, що наведені на сторінках офіційних сайтів центральних банків іноземних держав, і справжність яких підтверджена з використанням відповідного обладнання.

Банки та небанківські установи підтверджують справжність банкнот іноземної валюти з використанням лічильників/сортувальників банкнот з функцією контролю ультрафіолетового, інфрачервоного та магнітного захисту та/або приладів (детекторів), що забезпечують збільшення зображень, візуалізацію ультрафіолетового та інфрачервоного захисту та магнітний контроль.

Клієнти можуть обміняти в банках та небанківських установах всі справжні банкноти без ознак значного зношення, які проходять контролі на детекторах і лічильниках/сортувальниках банкнот і не відбраковуються. В свою чергу, такі купюри видаються клієнтам під час купівлі ними валюти. Не приймається тільки значно зношена валюта та банкноти, вилучені іноземною державою з обігу.

Банки та небанківські установи не обмінюють банкноти, які мають одну або більше ознак значного зношення та пошкодження. Для цього потрібно звернутися до банків, які приймають на інкасо банкноти іноземної валюти відповідно до діючих в банках тарифів. Агропросперіс Банк наразі не надає дані послуги.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.