Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

31.03.2021

Результати Агропросперіс Банку за 2020 рік

Результати Агропросперіс Банку за 2020 рік

Агропросперіс Банк фіналізував фінансову звітність за 2020 рік та отримав позитивний підтверджуючий висновок від аудиторської компанії Делойт енд Туш ЮСК.

За підсумками року банк досяг наступних фінансових результатів:

  • активи виросли у півтора раза до 1,72 млрд грн;
  • портфель кредитів малого і середнього бізнесу збільшився на 27% до 734 млн грн до вирахування резервів;
  • обсяг коштів клієнтів на рахунках банку подвоївся та перевищив 905 млн грн;
  • прибуток банку склав 0,6 млн грн, чистий процентний дохід – 81,7 млн грн, а чистий комісійний дохід – 28,2 млн грн;
  • банк регулярно підтверджував довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою на рівні uaAA та на постійній основі істотно перевищував середні показники економічних нормативів НБУ по банківській системі України.

2020-ий став для Агропросперіс Банку роком розширення горизонтів. Протягом 5 років банк кредитував лише аграріїв, однак, цьогоріч, розуміючи підвищену потребу українського бізнесу у доступному фінансуванні, почав видавати кошти малим і середнім підприємствам інших галузей. Задля ще більшої підтримки клієнтів Агропросперіс Банк восени долучився до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» і за підсумками двох місяців плідної роботи увійшов до десятки банків за кількістю виданих доступних кредитів у 2020 році.

Фінансування сільського господарства незмінно залишається стратегічним пріоритетом банку. У 2020-му році Агропросперіс Банк уклав 12 нових партнерських програм для агровиробників, загалом пропонуючи фермерам 35 програм пільгового фінансування на придбання сільгосптехніки та виробничих матеріалів.  Для підтримки мікро- та малих с/г підприємств в Україні Агропросперіс Банк в рамках ініціативи Європейського союзу EU4Business отримав 5 мільйонів євро від Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE) – це вже третя позика з моменту початку партнерства в грудні 2018 року. Активна діяльність банку в підтримці аграрного сектору була відзначена нагородою «Лідер кредитування агробізнесу» на конкурсі «Банк року 2020» від МФК «Банкиръ».

Не меншу увагу Агропросперіс Банк приділяв сервісам для приватних осіб й інвестував суттєві кошти в розширення каналів обслуговування для своїх клієнтів. Так, протягом року успішно відкрилися два нові відділення банку у Вінниці та Києві, а для зручного дистанційного обслуговування запрацював онлайн-банкінг AP Bank.

Банк гідно справився з усіма викликами, які поставив перед ним непростий 2020-й рік – час пандемії, карантинних обмежень та макроекономічної нестабільності, показавши помітне зростання активів, кредитного та депозитного портфелів, і планує 2021 року ще активніше масштабувати діяльність, розвивати та вдосконалювати продукти для своїх клієнтів, щоб надавати їм якісний сервіс та всебічну підтримку в нелегкі часи.

З офіційною фінансовою звітністю Агропросперіс Банку за 2020 рік ви можете ознайомитися в розділі Документи і звітність.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.