Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

27.04.2023

Фінансова звітність та результати Агропросперіс Банку за 2022 рік

Фінансова звітність та результати Агропросперіс Банку за 2022 рікАгропросперіс Банк опублікував офіційну фінансову звітність за 2022 рік, підтверджену аудиторською компанією Делойт енд Туш ЮСК. Зазначаємо, що думку аудитора не було модифіковано з питання продовження банком безперервної діяльності.

Це був найтяжчий рік в новітній історії України – час великих потрясінь, героїчних випробувань, мужності й відваги кожного українця та українки. Агропросперіс Банк разом із банківською системою країни продемонстрував стійкість та здатність протистояти новим безпрецедентним викликам.

За підсумками року банк досяг наступних фінансових результатів:

  • активи виросли на 21% до 2,68 млрд грн;
  • портфель кредитів малого і середнього бізнесу склав 894 млн грн до вирахування резервів із часткою непрацюючих кредитів лише 4,5%;
  • обсяг коштів клієнтів на рахунках банку збільшився в півтора раза до 1,81 млрд грн.

Попри виклики війни Агропросперіс Банк закінчив рік операційно прибутковим, а чистий збиток у розмірі 62,7 млн грн був переважно спричинений проактивним формуванням резервів, обсяг яких дуже суттєво виріс порівняно з 2021 роком.

Ми повністю зберегли нашу команду та її мотивацію, подбали про безпеку кожного нашого працівника і злагоджено та ефективно працювали, щоб безперебійно надавати нашим клієнтам якісні послуги. Наявність резервного пункту та оперативне розгортання ІТ-інфраструктури з використанням хмарних сервісів підсилили стійкість банку та здатність обслуговувати клієнтів за будь-яких обставин.

Одразу після початку повномасштабного вторгнення Агропросперіс Банк перерахував 25% річного прибутку у фонд підтримки Збройних сил України, наперед сплатив 5 млн грн податків та придбав військові облігації.

Ми допомогли тисячам українців примножити власні заощадження, і протягом року вклади населення в Агропросперіс Банку збільшилися на 58%. Нашими новими клієнтами стала понад тисяча громадян, а за зростанням гривневих строкових депозитів ми увійшли до десятки банків-лідерів.

Для аграрного бізнесу на початку війни ми запровадили кредитні канікули, допомогли реструктуризувати кредити, щоб знизити боргове навантаження, та всебічно підтримували наших клієнтів в ці складні часи.

Зусилля та досягнення банку в наданні найкращих сервісів вкладникам та аграрному бізнесу були відзначені галузевими нагородами. У 2022 році Агропросперіс Банк став переможцем у номінаціях "Банк-лідер за надійністю заощаджень для фізичних осіб" та "Найкращий банк для агробізнесу" на Всеукраїнському конкурсі «Банк Року» від International Financial Club "Bankir" та переможцем рейтингу «Банки 2022 року» від Фінансового клубу в номінаціях «Ощадний банк для населення» та «Корпоративний банк».

У жовтні ми відкрили для клієнтів нове відділення у м. Києві та доклали максимум зусиль, щоб забезпечити нашу мережу резервними джерелами живлення та зв’язку. В результаті половина відділень банку увійшли до об’єднаної банківської мережі Power Banking та безперебійно працювали за умови тривалого відключення електропостачання.

Результати року свідчать про ефективність та стабільність Агропросперіс Банку. Ми гідно подолали усі виклики, які поставив перед нами 2022-й рік, і йдемо вперед ще сильнішими.

Дякуємо нашим клієнтам за довіру та плідну співпрацю, а нашій команді – за стійкість, витримку та ефективну роботу всупереч усім обставинам.

З офіційною фінансовою звітністю Агропросперіс Банку за 2022 рік ви можете ознайомитися на нашому сайті в розділі Документи і звітність.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.