Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

21.08.2024

Агропросперіс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaAA за підсумками січня-липня 2024 року

Агропросперіс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaAA за підсумками січня-липня 2024 року

 

Рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Агропросперіс Банку на рівні uaAA, що свідчить про надзвичайно високий рівень кредитоспроможності, та рейтинг надійності депозитів банку на найвищому рівні ua1 за національною шкалою.

На основі аналізу фінансової звітності Банку за перше півріччя 2024 року, а також даних статистичних звітів за 2023 рік та перші сім місяців 2024 року, агентство дійшло таких висновків:

  • за перше півріччя 2024 року активи банку збільшились у понад 1,5 раза до 6,053 млрд грн, при цьому 77,36% активів були представлені ліквідними інструментами з низьким рівнем кредитного ризику;
  • кредитний портфель виріс на 47,54% до 1,219 млрд грн з часткою NPL на рівні 4,19%, що в 8,25 рази нижче за середньоринковий показник;
  • порівняно з аналогічним періодом 2023 року чистий процентний дохід збільшився на 40,75% а чистий комісійний дохід – на 14,74%;
  • протягом звітного періоду банк був дуже добре забезпечений регулятивним і основним капіталом та підтримував істотний запас ліквідності.

Агропросперіс Банк невпинно дотримується всіх встановлених зобов'язань і нормативів діяльності, гарантуючи високу якість своїх банківських послуг та зберігає репутацію надійного фінансового партнера.

Звіт про підтвердження рейтингу

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.