Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

10.12.2018

Агропросперіс Банк підтвердив довгостроковий кредитний рейтинг на інвестиційному рівні uaAA за результатами 3 кварталу 2018 року

10 листопада рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Агропросперіс Банку на рівні uaAA, що характеризує дуже високу кредитоспроможність, та найвищий рейтинг надійності депозитів на рівні ua1 за національною шкалою.

За висновками агентства, 2018 року Агропросперіс Банк зі значним запасом дотримувався всіх нормативів НБУ, підтримував дуже високу якість кредитного портфеля та показував суттєве зростання прибутку.

Так, отримавши за 2017 рік 6,4 млн грн прибутку, цьогоріч Агропросперіс Банк стабільно підвищував свою прибутковість: з 2,4 млн у 1 кварталі 2018 року до 13,1 млн за 3 квартал. Прибуток за 9 місяців року склав 21,3 млн грн, переважно завдяки приросту чистого процентного доходу до 59 млн грн за даний період.

Примітно, що протягом останніх 6-ти місяців частка неробочих кредитів в портфелі банку складає рекордні 0,01% при 50% в середньому по банківській системі, що свідчить про дуже високу якість кредитного портфеля.

На думку агентства, Агропросперіс Банк протягом 2017-18 років постійно підтримував помітний запас всіх нормативів ліквідності на рівнях, що суттєво перевищують не лише вимоги НБУ, але й середні значення по всій банківській системі України, а його регулятивний капітал станом на 03.12.2018 року склав 357 млн грн, що значно перевищує граничне значення 200 млн грн.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.