Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

15.06.2016

Статус реалізації проекту «Аграрні розписки в Україні»

9 червня 2016 року Агропросперіс Банк, партнер проекту «Аграрні розписки в Україні» Міжнародної фінансової корпорації, взяв участь у засіданні робочої групи з питань аграрних розписок, присвяченому статусу та перспективам реалізації проекту.

Захід пройшов за участі офіційних представників Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства юстиції, Міністерства фінансів, Національного банку України та ДП «Аграрні реєстри».

В ході засідання учасники оцінили стан та результати впровадження проекту аграрних розписок в Україні, обговорили наявні перешкоди на шляху їх повноцінного впровадження та визначили наступні кроки і пріоритетні напрями реалізації проекту.

За вісім місяців з моменту офіційного старту проекту «Аграрні розписки в Україні» вдалося досягти значного прогресу – прийнято низку підзаконних нормативних актів, які уможливлюють операції з аграрними розписками, повноцінно запущено національний реєстр аграрних розписок, проведено велику кількість інформаційно-освітніх заходів для аграріїв та нотаріусів.

Завдяки наполегливій праці Міжнародної фінансової корпорації, партнерів проекту та представників влади аграрні розписки набувають все більшого поширення, і лише протягом останніх місяців було оформлено майже 50 розписок загальною сумою близько 100 млн.грн.

Наступними важливими кроками реалізації проекту учасники засідання визначили розробку повноцінного національного реєстру аграрних розписок, вдосконалення механізмів оподаткування та банківських операцій з аграрними розписками, а також примусового виконання за аграрними розписками.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.