Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

20.11.2020

Поради з безпеки онлайн-платежів та безготівкових розрахунків

Поради з безпеки онлайн-платежів та безготівкових розрахунківУкраїнці все частіше віддають перевагу безготівковим розрахункам і задля безпеки ваших онлайн-платежів та захисту ваших заощаджень від зловмисників, нагадуємо вам основні правила здійснення розрахунків та використання платіжних карток.

Тримайте в секреті дані банківської картки, а саме: CVV2-код, PIN-код, логін та пароль до онлайн-банкінгу, коди банків та мобільних операторів для підтвердження платежів. Ніколи та нікому не повідомляйте ці дані, навіть представнику банка, їх повинні знати тільки ви. Якщо у вас запитують цю інформацію – це 100% шахрай.

Навчіться визначати телефонне шахрайство. Якщо вам телефонують, представившись працівником банку, НБУ, Пенсійного фонду, тощо або надсилають SMS-повідомлення від імені банку, і запитують секретні дані вашої картки, зокрема, просять відправити фото картки або зазначити дані на сайті, при цьому лякають, що картка заблокована, а злочинці зламали рахунок, припиніть розмову – це 100% шахрай.

Захистіть свій фінансовий номер. Ваші рахунки в банку прив’язані до номеру вашого мобільного телефону (фінансового номеру). Отримавши доступ до SIM-картки, шахраї можуть отримати доступ і до рахунків. Для початку змініть PIN-код SIM-картки з 0000 або 1111 на складний 8-значний номер. Також бажано перейти з оператором зв'язку на контракт.

Купуйте та сплачуйте онлайн тільки на перевірених сайтах. Сайти в стрічці адреси мають містити https:// та значок «Замочок», а на самому сайті мають бути значки захисту онлайн-покупок від платіжних систем – Verified by Visa та Mastercard Secure code.

Детальніше про те, як убезпечити свої заощадження від шахраїв, читайте на нашому сайті підрозділі Безпека онлайн-платежів та карткових розрахунків розділу Картки для приватних осіб.

Стикнулися з шахраєм?

Контакти шахрая передайте у Кіберполіцію. Заяву в Кіберполіцію можна лишити на офіційному сайті: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або за телефоном 0 800 505 170.

Безпека онлайн-платежів та карткових розрахунків

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.