Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

02.11.2020

Результати Агропросперіс Банку за третій квартал 2020 року: стале зростання та розвиток

28 жовтня Агропросперіс Банк опублікував офіційну фінансову звітність за дев’ять місяців 2020 року. У непростий час карантинних обмежень та макроекономічної нестабільності банк зміг покращити показники діяльності та досягти наступних результатів:

  • активи банку зросли у півтора разу до 1,68 млрд грн
  • фінансування агробізнесу збільшилося на 36% до 705 млн грн
  • обсяг строкових вкладів населення виріс на 66% та досяг 280 млн грн
  • банк регулярно підтверджував довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою на рівні uaAA та рейтинг надійності депозитів на найвищому рівні ua1
  • банк на постійній основі істотно перевищував середні показники економічних нормативів НБУ по банківській системі України.

У третьому кварталі банк зосередився на розширенні сервісів та підтримки для бізнес-клієнтів. Протягом 5 років Агропросперіс Банк фінансував виключно аграріїв, однак, в нових умовах, розуміючи підвищену потребу українського бізнесу у доступному фінансуванні, почав видавати кошти малим і середнім підприємствам інших галузей. Задля ще більшої підтримки клієнтів Агропросперіс Банк долучився до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», за якою малий бізнес може отримати кошти під 5%, 7% чи 9% річних або рефінансувати раніше оформлені кредити з повною компенсацією відсотків.

Для клієнтів-приватних осіб у серпні Агропросперіс Банк запустив застосунки онлайн-банкінгу AP Bank на платформах Android та iOS, а у вересні відкрив з дотриманням усіх санітарних норм та рекомендацій нове відділення у Києві поряд з м. Мінська – друге відділення, яке успішно запрацювало за період карантину. Тож, банк став ще ближчим для своїх клієнтів, розширивши як фізичну присутність, так і можливості обслуговування онлайн.

Зростання кредитного портфеля, яке вимагає більших відрахувань до резервів, а також суттєві інвестиції у нові відділення та онлайн-інструменти для підтримки клієнтів тимчасово знизили прибутковість банку у звітний період. Але вже за 3 квартал року банк заробив 187 тис. грн чистого прибутку і за загальними підсумками 2020 року націлений вийти на позитивний результат.

Отже попри вплив та обмеження пандемії,  коли в цілому по банківській системі майже відсутня позитивна динаміка, Агропросперіс Банк продовжує стале зростання при максимальній підтримці клієнтів у цих складних умовах.

З офіційною фінансовою звітністю банку за 9 місяців 2020 року ви можете ознайомитися в розділі Документи і звітність.

Документи і звітність

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.