Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

12.05.2021

Результати Агропросперіс Банку за 1 квартал 2021 року

Агропросперіс Банк опублікував офіційну фінансову звітність за перші три місяці 2021 року. За підсумками першого кварталу активи банку зросли до 1,92 млрд грн, що на 64% більше порівняно з 1-м кварталом 2020 року, а обсяги кредитного портфеля та коштів клієнтів перевищили 1 млрд грн, збільшившись на 47% та 83% відповідно.

Агропросперіс Банк спеціалізується на кредитуванні малих і середніх фермерів та щорічно збільшує підтримку агросектору. За три місяці 2021 року банк надав аграріям понад 200 млн грн фінансування, а загальний портфель кредитів малому і середньому бізнесу станом на 1 квітня перевищив знакову позначку 1 млрд грн – в 1,5 раза більше ніж торік. Суттєву частину цих коштів позичальники банку отримали за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» та під заставу аграрних розписок.

У першому кварталі банк вчергове підтвердив довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою на рівні uaAA і найвищий рейтинг надійності депозитів та на постійній основі істотно перевищував показники нормативів достатності капіталу та ліквідності щодо граничних значень НБУ та середніх значень по банківській системі України.

Суттєве зростання кредитного портфеля, яке вимагає більших відрахувань до резервів, а також інвестиції в розвиток онлайн-інструментів тимчасово знизили прибутковість банку у звітний період. При цьому банк залишається операційно прибутковим і за результатами року націлений вийти на позитивний фінансовий результат.

З офіційною фінансовою звітністю Агропросперіс Банку за 3 місяці 2021 року ви можете ознайомитися в розділі Документи і звітність.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.