Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

16.06.2016

Огляд перспектив фінансування малого і середнього агробізнесу у рамках «Агро-2016»

09 червня 2016 року Агропросперіс Банк взяв участь у конференції "Українська аграрна платформа – 2016", яка пройшла у рамках найбільшої в Україні агропромислової виставки "Aгро-2016" і була присвячена проблемам та особливостям функціонування малого і середнього бізнесу в аграрній галузі.

Фінансування малих і середніх сільгоспвиробників є головним пріоритетом і ключовим напрямком діяльності Агропросперіс банку, тому банк здійснює активну взаємодію із аграріями, державними установами, міжнародними і галузевими організаціями з метою якісного розвитку сільського господарства України.

В рамках конференції розглянуто низку важливих питань, зокрема, перспективи виходу малих і середніх сільгоспвиробників на світові ринки, тонкощі агрострахування, особливості функціонування агрокооперативів, реалії земельної реформи. Однак найбільшу увагу учасники заходу приділили питанню фінансування агровиробництва, яке до сьогодні залишається для малого і середнього бізнесу найгострішим.

Загальна потреба агровиробників у фінансуванні оцінюється у 10 млрд.дол.США. При цьому існуючі обсяги кредитування у більшості свій приходяться саме на великі компанії та агрохолдинги, залишаючи поза увагою більшість малих і середніх фермерів. На думку Агропросперіс Банку, обмеженість кредитування банками малого і середнього бізнесу породжена відсутністю взаємної довіри між сторонами. Не довіряючи позичальнику, банки висувають надто жорсткі вимоги до забезпечення кредитів заставою – вимоги, які малі і середні фермери практично не в стані задовольнити.

Агропросперіс Банк, розуміючи специфіку агробізнесу зсередини і маючі розвинуті аграрні експертизи, будує із фермерами партнерські відносини і пропонує їм спрощене фінансування під заставу виключно майбутнього врожаю – головного активу фермера.

Фінансування під заставу майбутнього врожаю стало можливим завдяки введенню в дію інноваційного інструменту – аграрних розписок, який забезпечує рівні взаємовигідні умови для обох сторін угоди. Прогрес та перспективи обігу аграрних розписок в Україні були освітлені на конференції Міжнародною Фінансовою Корпорацією, керівником проекту «Аграрні розписки в Україні».

На заході учасники обмінялися практичним досвідом, розглянули існуючі складнощі і перепони у веденні бізнесу та окреслили наступні кроки щодо спрощення діяльності та підвищення ефективності в аграрному секторі Україні.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.