Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

27.09.2019

Вилучення з обігу монет 1, 2 та 5 копійок

З 01 жовтня 2019 року монети номіналами 1, 2 та 5 копійок вилучаються з готівкового обігу відповідно до вимог постанови Правління Національного банку України від 20 червня 2019 року № 82 «Про вилучення з готівкового обігу монет дрібних номіналів». З цієї ж дати розпочинається поступове вилучення з готівкового обігу монет номіналом 25 копійок.

Агропросперіс Банк здійснює:

-          до 01 жовтня 2019 року приймання від клієнтів розмінних монет без будь-яких обмежень за всіма видами платежів відповідно до законодавства України;

-          - до 18 жовтня 2019 року приймання від клієнтів – юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, відокремлених підрозділів юридичних осіб, фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність, залишків монет номіналами 1, 2 та 5 копійок для зарахування на рахунки;

-         - з монетами номіналом 25 копійок лише прибуткові операції з юридичними та фізичними особами для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви, для переказів;

-            - до 30 вересня 2020 року обмін фізичним особам монет номіналами 1, 2 та 5 копійок на монети і банкноти всіх номіналів, що перебувають в обігу, у сумах, кратних 10 копійкам, без стягнення плати за проведення такого обміну.

До 30 вересня 2022 року фізичні особи мають можливість обмінювати у Національному банку та у повноважених банках: Ощадбанк, ПриватБанк, Райфайзенбанк Аваль монети номіналами 1, 2 та 5 копійок на монети і банкноти всіх номіналів, що перебувають в обігу, у сумах, кратних 10 копійкам.

З 01 жовтня 2022 року монети 1, 2 та 5 копійок можна лише колекціонувати.

 

Додатково, для ознайомлення з відповідною інформацією пропонуємо скористатися матеріалами, розміщеними на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку України у підрозділі «Посилання» - «Виведення з обігу монет 1, 2, 5 копійок» розділу «Гривня», які можна знайти за посиланням https://newcoins.bank.gov.ua/#vivedennya.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.