Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

01.08.2024

Фінансові результати Агропросперіс Банку за 6 місяців 2024 року

Фінансові результати Агропросперіс Банку за 6 місяців 2024 року

 

31 липня Агропросперіс Банк опублікував проміжну фінансову звітність за шість місяців 2024 року. За перше півріччя банк досяг суттєвого зростання ключових фінансових показників:

  • обсяг активів зріс в півтора раза та перевищив 6 млрд грн;
  • кредитний портфель бізнесу склав 1,3 млрд грн до вирахування резервів;
  • кошти клієнтів в банку збільшилися на 59% до 5,4 млрд грн;
  • отримано 69,3 млн грн чистого прибутку.

Основним і пріоритетним напрямком діяльності Агропросперіс Банку є кредитування малого і середнього бізнесу в сільському господарстві. За результатами першого півріччя банк наростив портфель кредитів бізнесу на 41% до 1,3 млрд грн до вирахування резервів. При цьому частка непрацюючих кредитів склала рекордні 2,8% – один із найкращих показників на ринку.

Важливою подією першої половини 2024 року стало відкриття нового відділення Агропросперіс Банку у Львові, що дозволило збільшити географічну присутність банку на заході України. Окрім того, розширився функціонал дистанційного обслуговування: завдяки запуску продажу іноземної валюти в онлайн-банкінгу наші клієнти тепер можуть дистанційно придбати валюту за вигідним курсом.

Банк незмінно дотримувався усіх значень економічних нормативів та обов’язкових резервів. У травні 2024 року рейтингове агентство «Експерт Рейтинг» вчергове підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Агропросперіс Банку на інвестиційному рівні uaAA, що свідчить про дуже високу кредитоспроможність. 

З фінансовою звітністю Агропросперіс Банку за 6 місяців 2024 року ви можете ознайомитися на нашому сайті в розділі Інформація для акціонерів та стейкхолдерів.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.