Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

03.10.2018

Агропросперіс Банк підтвердив довгостроковий кредитний рейтинг на інвестиційному рівні uaAA за результатами 2 кварталу 2018 року

2 жовтня 2018 року рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Агропросперіс Банку на рівні uaAA, що характеризує дуже високу кредитоспроможність, та найвищий рейтинг надійності депозитів на рівні ua1 за національною шкалою.

Проаналізувавши звітність банку, агентство дійшло висновку, що у першому півріччі 2018 року Агропросперіс Банк виконував всі свої зобов’язання перед клієнтами та кредиторами, зі значним запасом дотримувався всіх нормативів НБУ, підтримував дуже високу якість кредитного портфеля та показував суттєве зростання прибутку.

Так, за підсумками 6 місяців 2018 року Агропросперіс Банк отримав 8,2 млн грн прибутку, в той час, як за  12 місяців 2017 року прибуток склав 6,4 млн грн. Підвищенню прибутковості банку сприяв помітний приріст чистого процентного доходу до 37 млн грн за перше півріччя 2018 року, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

На думку агентства, Банк стабільно показує дуже високу якість кредитного портфеля, оскільки в ньому відсутні кредити фізичним особам, а частка неробочих кредитів юридичним особам (NPL) станом на 01 серпня 2018 року складає рекордні 0,01% при середньому значенні частки NPL по банківській системі на рівні 55%.

За висновками агентства, Агропросперіс Банк був дуже добре забезпечений ліквідністю та регулятивним капіталом. Банк на постійній основі підтримував помітний запас всіх нормативів ліквідності на рівнях, що суттєво перевищують не лише вимоги НБУ, але й середні значення по всій банківській системі України.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.