Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

08.06.2023

Агропросперіс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaAA за підсумками січня-травня 2023 року

Агропросперіс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaAA за підсумками січня-травня 2023 рокуРейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» оновило довгостроковий кредитний рейтинг Агропросперіс Банку на рівні uaAA, що характеризує дуже високу кредитоспроможність, та рейтинг надійності депозитів на найвищому рівні ua1 за національною шкалою.

Проаналізувавши фінансову і статистичну звітність банку за 1 квартал 2023 року та квітень-травень 2023 року, агентство дійшло наступних висновків:

  • активи та кредитний портфель банку характеризуються високою якістю з часткою непрацюючих кредитів лише 4,57%, що в 9,1 раза менше ніж середні значення по банківській системі;
  • за 1 квартал 2023 року Агропросперіс Банк отримав 21,1 млн грн чистого прибутку, а ключові статті доходів продемонстрували істотний приріст;
  • станом на початок червня банк добре забезпечений регулятивним та основним капіталом на рівнях, істотно вищих за середньоринкові показники та встановлені НБУ граничні значення;
  • Агропросперіс Банк підтримує суттєвий запас ліквідності, що підтверджують високі значення коефіцієнта чистого стабільного фінансування та коефіцієнтів покриття ліквідністю.

У складних умовах повномасштабної війни Агропросперіс Банк дотримується всіх взятих зобов’язань і нормативів діяльності та продовжує якісно й безперебійно надавати клієнтам банківські сервіси, підтримуючи бездоганну репутацію банку з американським капіталом.

Звіт про підтвердження рейтингу

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.