Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

20.03.2024

Агропросперіс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaAA за підсумками 2023 року

Агропросперіс Банк підтвердив кредитний рейтинг на рівні uaAA за підсумками 2023 рокуРейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» оновило довгостроковий кредитний рейтинг Агропросперіс Банку на рівні uaAA, що характеризує дуже високу кредитоспроможність, та рейтинг надійності депозитів на найвищому рівні ua1 за національною шкалою.

За результатами аналізу фінансової звітності та показників діяльності Агропросперіс Банку агентство дійшло висновків, що за 2023 рік:

  • активи банку збільшились на 49,23% та склали 4 млрд грн, при цьому 77,63% активів були представлені ліквідними інструментами з низьким рівнем кредитного ризику;
  • кредитний портфель виріс на 2,06% до 823 млн грн з часткою NPL на рівні 8,28%, що в 4,5 раза нижче за середньоринковий показник;
  • порівняно з 2022 роком чистий процентний дохід збільшився на 73,61%, а чистий комісійний дохід – на 33,37%;
  • впродовж звітного періоду банк був дуже добре забезпечений регулятивним і основним капіталом та підтримував суттєвий запас ліквідності на рівнях, істотно вищих за середньоринкові показники та встановлені НБУ граничні значення.

Агропросперіс Банк дотримується всіх взятих зобов’язань і нормативів діяльності, забезпечує високу якість банківських сервісів та підтримує репутацію надійного банку з американським капіталом.

 

Звіт про підтвердження рейтингу

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.