Вхiд до iнтернет-банкiнгу
AP Online AP Bank для приватних осiб
Вхід Детальніше
Download from Google Play store Download from Apple App Store
AP Business Online AP Business Online для бiзнесу
Вхід Детальніше

25.04.2016

Аграрні розписки в Україні: впевнений прогрес завдяки активній міжнародній співпраці 

20 квітня 2016 року у м. Вінниця учасники проекту «Аграрні розписки в Україні», зокрема представники  Міжнародної фінансової корпорації (IFC, Група Світового банку) та Агропросперіс Банку, зустрілися з членами Консультативного комітету з питань міжнародного співробітництва Уряду Швейцарії та представниками Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Сторони обговорили статус реалізації проекту впровадження аграрних розписок, досягнуті результати, а також поділилися практичним досвідом використання даного інструменту, як з боку кредитора, так і з боку сільгоспвиробників.

Першу аграрну розписку було оформлено у Полтавській області у лютому 2015 року і вже на сьогодні в Україні оформлено 29 аграрних розписок на загальну суму 77 млн.грн. Із них більшу частину було оформлено саме Агропросперіс Банком.

«Агропросперіс Банк - перший і поки що єдиний в Україні банк, який видає сільгоспвиробникам кошти під аграрні розписки. Банк бере активну участь у реалізації даного проекту і вважає своїм пріоритетом спрощення та розширення доступу до фінансування в аграрному секторі» - повідомив Голова Правління Сергій Щепанський.

Нагадаємо, що 13 жовтня 2015 року Група Світового банку та Державний секретаріат з економічних справ Швейцарської Конфедерації (SECO) офіційно розпочали програму із запровадження аграрних розписок як нового фінансового інструменту для України, який відкриє доступ до фінансових та товарно-матеріальних ресурсів для малих сільгосппідприємств.

Ми використовуємо файли cookies для роботи сайту та оптимізації послуг. Користуючись сайтом, Ви погоджуєтеся на використання файлів cookies.